Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Hållbarhetsklivet

Sinnlig trädgård är en lantlig trädgård med generösa perennrabatter som skiftar karaktär över säsongen. En förkärlek till växter och odling genomsyrar trädgården. Vårlökar, pioner, dagliljor och perenner samsas i planteringarna som skapar ett paradis för människor och insekter. Trädgården drivs inte med perfektion utan av lust och passion för växter, men också mötet med människor och få möjligheten att inspirera och lära av varandra i trädgårdsmötet. Något som är viktigt för oss är att samarbeta med företag i närområdet för att bidra till ett hållbart företagande på landsbygden. Ett besök hos oss vill vi ska kännas som en sinnlig upplevelse.  

I köksträdgården jobbar vi med upphöjda växtbäddar på friland men också i växthuset, odling av grönsaker och blommor odlas med ekologiska principer. Hönsen på gården bidrar med gödsel till odlingen, men också ägg till hushållet och besökare. Delar av odlingen är inhägnad med risstaket för att skapa boplatser för insekter och smådjur.  

Plantskolans sortiment består i till huvuddelen av svenskodlade perenner och egen odlat växtmaterial. Grönsak och blomsterplantor drivs upp med ekologisk jord och gödselmedel. Vi använder endast ekologiskt gödsel och vattnar vår plantskola med regnvatten i största möjliga mån. 

Sinnlig trädgård bedrivs hållbart och genomsyras av ett ekologiskt tankesätt.  Butiken inryms i en del i ladan och vi har använt oss av återbruk från gården, väggar som rivs används till bord och hyllor för att visa upp våra produkter som vi handplockar.